"Otelite se više"

Nabavka borbenih aviona i dalje je u fokusu državnog vrha.

Region

Izvor: Index, Media Servis

Četvrtak, 20.05.2021.

09:42

Foto: Profimedia

Danas će se održati i sednica hrvatskog Veća za odbranu, a predsednik Zoran Milanović juče je dao naslutiti da bi se odluka o nabavci novih borbenih aviona mogla objaviti 28. maja, uoči Dana državnosti.

Zakonskih prepreka za izbor najbolje ponude - nema.

Odbor za odbranu borbenim avionima još u prošlom sazivu dao je zeleno svetlo, a premijer Andrej Plenković užem krugu ministara već je predstavio analizu ponuda na kojoj se, kako je rekao, već duže vreme radi, prenosi Indeks.

''Izrazito složen, vrlo je kompleksan, tehnički kompleksan, stručno je zahtevan i odluke koje se donose, po mom dubokom uverenju, treba da budu takve da svi oni koji pretenduju da imaju nekakav dodir s tim budu što bolje identifikovani", rekao je.

Plenković tvrdi da se Milanović sada želi "ukrcati u voz saodlučivanja o borbenim avionima" uoči sastanka na vrhu NATO-a, a pri formiranju međuresornog povereništva koje je donelo odluku o najboljoj ponudi odbio je ponuditi svog predstavnika.

Milanović je na to poručio: "Otelite se više. Ja sam rekao više puta da se donese više ta odluka jer meni je isto neobično da se skoro pola godine o tome očigledno uopšte nije u vladi razgovaralo. To sve zadovoljava potrebe Hrvatske vojske za narednih 30 godina, to može biti skroz novo, može biti i skoro novo, ali ne skroz novo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

7 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: