Zrenjanin - Servisne informacije - B92 Lokal

Zrenjanin dobio sredstva za uklanjanje divljih deponija

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg, juče je u Novom Sadu uručio ugovore o dodeli bespovratnih sredstava iz budžeta APV po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje realizacije projekata iz oblasti zaštite životne sredine u 2023. godini predstavniku grada Zrenjanin.

Izvor: B92.net Zrenjanin
Podeli
Foto: Shutterstock/vchal
Foto: Shutterstock/vchal

Gradu Zrenjaninu, po osnovu ovog konkursa, opredeljeno je pojedinačno najviše sredstava, 30 miliona dinara, a potpis na ugovor stavio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

Pokrajinski sekretar Erceg rekao je da na teritoriji Vojvodine ima više stotina divljih deponija, ali je važno da je u poslednjih nekoliko godina, uz adekvatnu brigu i uspostavljanje regionalnog sistema za upravljanje komunalnim otpadom, te uvođenjem nove opreme za sakupljanje, postignut napredak. Njihov broj je smanjen i sprečava se nastanak novih.

Resorni sekretar je podsetio na to da je pokrajinskim budžetom za ovu godinu i njegovim rebalansom za rešavanje neadekvatnog odlaganja otpada i nabavku neophodne opreme u toj oblasti opredeljeno preko pola milijarde dinara.

On je naglasio da je namera Sekretarijata da se ovim konkursom smanji broj područja koja su potencijalni zagađivači životne sredine u našoj pokrajini u cilju unapređenja kvaliteta života stanovništva, smanjenja rizika po javno zdravlje, te podrške ruralnom razvoju.

Sredstva opredeljena današnjim ugovorom Grad Zrenjanin će iskoristiti za uklanjanje divljih deponija na teritoriji naseljenih mesta Elemir i Melenci, a kako je istakao zamenik Santovac, i ovo izdvajanje iz budžeta AP Vojvodine za Grad Zrenjanin potvrda je dobre saradnje između lokalne samouprave i pokrajinskih vlasti, te nastavak zajedničkih aktivnosti koje Grad Zrenjanin realizuje s Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.