Drugi nesvakidašnji incident u zoo-vrtu Palić

Pre nešto više od mesec dana mrežasti piton izašao je iz terarijuma i pojeo ženku majmuna, da bi pre dva dana mužjak persijskog leoparda usmrtio ženku u Zoološkom vrtu Palić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.12.2022.

14:30

Drugi nesvakidašnji incident u zoo-vrtu Palić
Foto: Shutterstock/Ondrej Chvatal

Time je svečanost otkrivanja spomen-ploče Mirku Šinkoviću, legendarnom direktoru palićkog Zoološkog vrta, donekle pala u senku incidenta koji se dogodio juče između 11 i 12 časova, kada je mužjak persijskog leoparda pred posetiocima usmrtio ženku, pišu Vesti 024.

Direktorka Zoološkog vrta Palić, Sonja Mandić, potvrdila je da se ovaj incident dogodio.

"Sve smo učinili da se ove, inače retke životinje, koje su u naš Zoološki vrt stigle posredstvom EEP programa, ovde osećaju dobro i da se, eventualno, razmnože, što je bio jedan od ciljeva programa. Ženku smo preko dana puštali da bude sa mužjakom u velikoj volijeri, ali bismo je uveče, upravo iz bezbednosnih razloga, razdvajali od njega. Danas se između 11 i 12 časova dogodilo da nas je jedan od posetilaca obavestio da se napad mužjaka dogodio. Nažalost, ženka je stradala", rekla je direktorka Mandić.

Direktorka je potvrdila i da se početkom novembra u Zoološkom vrtu dogodio nesvakidašnji incident, kada je jedna od zmija - mrežasti piton, uspela je da izađe iz terarijuma i ode do kaveza sa majmunima.

Uspela je da uđe u kavez, usmrti i proguta devetnaestogodišnju ženku tamarina.

"Bila je to jedna od nekoliko zmija zaplenjenih samo koji dan pre incidenta. Smestili smo ih u jedan od terarijuma koji koristimo već četiri ili pet godina. Bravica na terarijumu je bila zabravljena, to je naša interna istraga pokazala, ali je zmija, nekako, uspela da je razmrda i da izađe", kaže direktorica Sonja Mandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: