Subotica - Ekonomija - B92 Lokal

AU "Galen Pharm": Zaposlenima u Apoteci Subotica ugovori u skladu sa zakonom

Nakon pisanja pojedinih lokalnih medija, koja je preneo i B92.net, o zakupu poslovnih prostorija Apoteke Subotica našoj redakciji obratili su se iz advokatske kancelarije koja zastupa AU "Galen Pharm" sa ispravkom navedenih informacija.

Izvor: B92.net Subotica
Podeli
Foto: Depositphotos/pressmaster
Foto: Depositphotos/pressmaster

Naime, kako se navodi u pismu, "vlasnik AU 'Galen Pharm' Veljko Dželetović nije izjavio da će zaposlenima u Apoteci Subotica biti ponuđeni ugovori o radu najpre na tri meseca pa na šest meseci, kako se to netačno navodi u predmetnom tekstu, već je izjavio da će AU 'Galen Pharm' u svemu postupati po zaključenom Ugovoru o zakupu poslovnih prostorija od dana 29. 12. 2020. i da će ispuniti sve obaveze predviđene pomenutim ugovorom, odnosno da će zaposlenima u Apoteci Subotica ponuditi zasnivanja radnog odnosa u AU 'Galen Pharm' na određeno vreme dok traje zakup, sve u skladu sa Zakonom o radu.

Takođe, dodaje se, "vlasnik AU 'Galen Pharm' Veljko Dželetović, nakon pitanja zaposlenih, nije izjavio da u njegovoj kompaniji ne postoji mogućnost osnivanja sindikata i nije poručio zaposlenima u Apoteci Subotica koje njegova kompanija treba da preuzme da neće imati mogućnost sindikalnog organizovanja".

"Veljko Dželetović je izjavio da u AU 'Galen Pharm' nije osnovan sindikat, odnosno nije izjavio da ne postoji mogućnost osnivanja sindikata već da zaposleni u AU 'Galen Pharm' nisu osnovali sindikat", objašnjavaju iz advokatske kancelarije.

U odgovoru se napominje i da je "Ugovor o zakupu poslovnih prostorija od dana 29. 12. 2020. nakon zaključenja bio dostavljen svim prisutnim novinarima, kao i da je Javni oglas za davanje u zakup poslovnih prostorija putem javnog nadmetanja Apoteke Subotica javno objavljen i svima dostupan" i da se u njemu navodi "da je Ugovorom o zakupu u pogledu zaposlenih u Apoteci Subotica predviđena obaveza zakupca da preuzme zaposlene na određeno vreme dok traje zakup, a koja obaveza je bila predviđena i u javnom oglasu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 47 idi na stranu