Društvo 0

24.05.2024.

13:33

Od jeseni niče novi park u gradu

Ledina koja se nalazi između višespratnica i kuća u Ulici Partizanskih baza biće preuređena u park na kom će biti postavljeni brojni sadržaji za sve generacije.

Izvor: Subotica.com

Od jeseni niče novi park u gradu
Vladimir Nenezic/Shutterstock

Podeli:

Kako objašnjavaju nadležni, u toku je izrada urbanističkog projekta za dobijanje građevinske dozvole, a početak radova očekuje se na jesen.

Na površini od jednog hektara umesto korova uskoro će "nići" zelena oaza, dečje igralište, teretana na otvorenom i drugi sadržaji za odmor, igru, druženje i relaksaciju.

"Osnovu planiranog parka čine pešačke staze koje predstavljaju vezu sa okolnim sadržajima, kao i sa sadržajima unutar samog parka. U parku je predviđeno igralište sa kompozicijama igračaka, kao i sa samostalnim spravama, teretana na otvorenom, košarkaški tereni, park za pse i prateći urbani mobilijar", objašnjava Relja Kovač, urbanista u JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Na ovoj ledini trenutno se nalazi 57 stabala i sva će biti zadržana, a kako objašnjava pejzažni arhitekta Katarina Kosanović površina će biti dodatno ozelenjena sa ukupno 300 sadnica lišćarskih, četinarskih i žbunastih vrsta.

"Sadnice su starija stabla koja su pravilno školovana u rasadnicima, bez oštećenja, sa pravilnim korenovim sistemom i nadzemnim delom. Novoplanirana vegetacija je adekvatno izabrana u skladu sa gradskim uslovima, vremenskim uslovima i klimom područja", precizira Kosanović - Biće postavljen i novi travnjak na oko 8,5 hiljada kvadrata.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: