Subotici dodeljeno 250 miliona dinara za razvoj saobraćajne infrastrukture

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović juče je, u holu Pokrajinske vlade, uručio ugovore vredne ukupno nešto više od 5,97 milijardi dinara predstavnicima 36 gradova i opština za realizaciju 37 novih kapitalnih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset kapitalnih projekata koji su planirani kao višegodišnji.

Izvor: B92.net

Sreda, 22.03.2023.

09:46

Subotici dodeljeno 250 miliona dinara za razvoj saobraćajne infrastrukture
Editorial credit: Predrag Lukic / Shutterstock.com

Reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta, navodi se na zvaničnom portalu Grada.

Na osnovu javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, objavljenog 14. februara 2023. godine dodeljena su sredstva u ukupnom iznosu od tri milijarde i 247 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture u 26 gradova i opština.

U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, Gradu Subotici je odobreno 250 miliona dinara za projekat "Saobraćajna infrastruktura u gradu Subotici". U ime subotičke lokalne samouprave ugovor je potpisao gradonačelnik Stevan Bakić.

Igor Mirović je tim povodom, između ostalog naglasio da je Pokrajinska vlada i ove godine preko Uprave za kapitalna ulaganja raspisala javni poziv na koji se odazvala većina lokalnih samouprava, sa kojima će se zajednički realizovati značajne investicije na teritoriji Vojvodine i da je cilj da se pokrenu, kao i ranijih godina, značajne investicije koje će pre svega doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine.

Mirović je istakao da je napravljena velika razlika od 2016. godine do danas kada je reč o upravljanju javnim finansijama i ulaganjima, jer ne postoji projekat koji je Pokrajinska vlada najavila i koji finansira, a da nije realizovan.

Gradonačelnik Bakić je izjavio da zahvaljujući potpisivanju ovog ugovora Grad Subotica dobija sredstva od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u iznosu od 250 miliona dinara za razvoj saobraćajne infrastrukture i da će tim sredstvima biti izgrađeno i rehabilitovano oko 5,8 kilometara kolovoza u 12 ulica na teritoriji grada Subotice, kao i 1,7 kilometara biciklističke staza koja od grada vodi prema Privrednoj zoni "Mali Bajmok", gde veliki broj Subotičana svakodnevno odlazi na posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: