Biće veselo: 13. Festival mlade rakije

Festival mlade rakije, 13. po redu, održaće se sutra na salašu porodice Kopilović u Ljutovu. Prijavljeno je 20 izlagača, a stručni žiri je ocenjivako preko 80 uzoraka rakije. Kapije se otvaraju u 10 časova.

Izvor: B92

Petak, 12.11.2021.

08:55

Biće veselo: 13. Festival mlade rakije
Foto: Subotica.com

Druga subota u novembru je već tradicionalno rezervisana za Festival mlade rakije, koji organizuje Udruženje proizvođača i ljubitelja rakije "Subotička peščara" u znak sećanja na poznatog i uglednog poljoprivrednog proizvođača Blaška Kopilovića, piše Subotica.com.

Festival mlade rakije u Ljutovu je mesto sa mnogo dobre dobre energije, prostor gde se susreću stari znanci, gde se priprepričavaju dogodovštine, evociraju uspomene.

Prošle godine otkazan je zbog poznate epidemiološke situacije, a ove godine će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mera koje je propisao Krizni štab. Festivalski dan iz 2019. godina za sada stoji upamćen kao najposećeniji od osnivanja, a pored rekordnog broja posetilaca zabeležen je i rekordan broj rakija i izlagača.

Ove godine prijavljeno je preko 20 izlagača, koji će ponuditi desetak vrsta rakija među kojima su svakako najpuluarnije kajsija, šljiva, viljamovka, jabuka, kruška, loza, višnja... Prijavljeno je preko 80 uzoraka rakije koje je prethodnih nedelju dana ocenjivao stručni žiri u sastavu Ninoslav Nikićević, Vele Tešević i Ljuba Stanković.

Pored standardno dobre atmosfere, izobilja "svete vodice" i ljutovačkog voća, posetioci će moći i da prezalogaje nešto sa roštilja, probaju domaće čvarke i kiseli kupus.

Kapije Blaškovog salaša otvaraju se u 10 časova, ulaznica je 500 dinara za šta posetioc dobije čašicu kao suvenir, sa kojom može neograničeno da degustrira rakije sa štandova izlagača. Proglašenje pobednika i dodela diploma po kategorijama zakazano je za 13.30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: