Provera posle rekonstrukcije: Novosadski plivači zadovoljni uslovima na Spensu

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i predstavnici novosadskih plivačkih klubova "Novi Sad", "Vojvodina", "Arena 2015", "Marlin" i "Indeks" obišli su rekonstruisani olimpijski bazen na Spensu i tom prilikom razgovarali o uslovima za takmičenje i treniranje na tom bazenu.

Izvor: nsuzivo.rs

Sreda, 02.02.2022.

09:47

Provera posle rekonstrukcije: Novosadski plivači zadovoljni uslovima na Spensu
Ilustracija: Andrey Armyagov/Shutterstock

Cvjetićanin se zahvalio plivačima na razumevanju i strpljenju tokom kompleksnog renoviranja bazena i podbazenske tehnike, prenosi NS uživo.

"Tehnički problemi na ovom bazenu datiraju još od kraja devetdesetih godina i ja sam ponosan što se ova gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem uhvatila u koštac sa tim problemom i uspešno ga rešila. Iako smo se u tom procesu suočili sa mnogim poteškoćama i rekonstrukcije jeste trajala duže nego što je planirano mi danas imamo najbolje uslove za trenažne i takmičarske procese u Srbiji. Plivači i građani već nedeljama koriste ovaj bazen, uverili su se da sve funkcioniše u najboljem redu i nema potrebe da se kreira negativna atmosfera koja je zasnovana na neistinitim podacima. Što se tiče organizovanja takmičenja, spremni smo i opremljeni. Nabavljene su platforme i startni blokovi koji nisu u startu namešteni jer je ovaj bazen namenjen građanstvu i ne želimo da se neko usled neadekvatnog korišćenja povredi niti da se platforme oštete, ali ih imamo i biće postavljeni pred početak takmičenja", izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Cvjetićanin ističe da je novosadskim plivačkim klubovima bio cilj da se obezbede najbolji uslovi i s tim uloženo je 155 miliona dinara u natkrivanje bazena na SC "Sajmište", u najsavremeniji sistem i opremu za filtraciju i grejanje bazena, samim tim i na grejanje vode i prostora. Takođe, tamo su kompletno renovirane svlačionice, zamenjena je stolarija i urađena termoizolacija i grejanje da bi ovaj bazen mogao da se koristi i u zimskom periodu.

Šef stručnog štaba i trener prvog tima PK "Vojvodina" Igor Beretić je izrazio zadovoljstvo zbog poboljšanja uslova za treniranje i plivačka takmičenja u gradu.

"Ovo je sjajna stvar ne samo za naš klub, nego i za kompletan plivački sport u Novom Sadu. Imamo najbolje uslove u državi. Mi smo godinama unazad spremali takmičare za Olimpijadu i uvek je bio problem plivati u pedesetmetarskom bazenu. Sada možemo da sprovodimo trenažni proces 3,5 sata ujutru i 3,5 sata popodne, što su izuzetni uslovi. Ima dovoljno staza i termina, novosadski klubovi su se lako dogovorili za korišćenje istih. Svima nam je u cilju da to što bolje funkcioniše i verujemo da će takva situacija doprineti dobrim rezultatima", naglasio je Beretić.

Obilasku su prisustvovali i direktor SPC "Vojvodina" Dragan Milić i član nadzornog organa radova na rekonstrukciji bazena Dragan Živković koji je istakao da je rekonstrukcija tog bazena podrazumevala pre svega da se kvalitet vode podigne na vrhunski nivo.

"Ugrađena je najsavremenija oprema, koristeći UV lampe kao sekundarnu dezinfekciju i hlor kao primarnu, imamo bolju filtraciju i manju potrošnju hlora. Temperatura vode je dobro regulisana, uz maksimalni efekat iskorišćenja energije i imamo proizvodnju hlora na licu mesta, tako da tačno znamo kakav je kvalitet tog hlora. Što se tiče prateće opreme za takmičenja nabavljene su noseće platforme koje podržavaju tač panele neophodne za sva plivačka takmičenja i skakaonice usaglašene sa svetskim FINA standardom, renomiranog proiѕvođača Omega. Imamo platforme sa obe stane i dvadeset skakaonica za organizaciju svih takmičenja uključujući i štafetno", objasnio je Dragan Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: