Stigao "Albatros": Novi Sad dobio rečni terminal FOTO

Dolaskom broda "Albatros" iz flote DP World, koji dovodi i odvodi barže za utovar robe u i iz luke Novi Sad, otvoren je danas rekonstruisani rečni putnički terminal u Novom Sadu.

Izvor: B92.net

Nedelja, 23.05.2021.

12:05

Stigao
Foto: Tanjug, Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i generalni direktor DP World Novi Sad Кlaudio Negreanu prisustvovali su otvaranju putničkog terminala koji je obnovila kompanija DP World Novi Sad.

"Ovaj modernizovani pristan na Кeju je nagoveštaj da ćemo uskoro ovde videti brojne brodove, putnike i turiste koji će doći da uživaju u našem gradu i državi. Velika je stvar za celu Srbiju odluka DP World da investira ovde, a oni će u Novom Sadu uložiti 35 miliona evra, kako bi poboljšali kapacitet luke, i da bi se više robe izvozilo i uvozilo preko našeg grada", rekao je gradonačelnik Vučević.

Кompanija, u čijem vlasništvu je luka Novi Sad, počela je rekonstrukciju putničkog terminala u martu ove godine i u njegovu obnovu uložila je 500 000 evra.

Putnički terminal opremljen je mnogobrojnim sadržajima i potrebnom opremom za prihvat svih vrsta brodova.

Zvanice su na događaj stigle brodom "Albatros" koji je ujedno bio i prvi brod koji je pristao na rekonstruisani putnički terminal.

U pitanju je brod-pušer iz flote DP World Novi Sad koji na brz, bezbedan i efikasan način dovodi i odvodi barže za utovar robe u i iz luke Novi Sad.
Foto: Tanjug, Jaroslav Pap
"Privatni investitori koji doprinose razvoju naše zemlje su investitori kakve želimo u Srbiji. Nije slučajno ova zemlja u zadnjim godinama doživela prosperitet, to je isključivo rezultat posvećenog i poštenog rada", istakao je Momirović.

Generalni direktor DP World Novi Sad Кlaudio Negreanu najavio je da ta kompanija planira da od novosadske luke stvori jedno od najvažnijih trgovinskih čvorišta na čitavom toku Dunava.

"Luka će nas povezati sa Evropom i svetom, nudeći ogromne društveno-ekonomske koristi", zaključio je Кlaudio Negreanu.
Foto: Grad Novi Sad

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: