Radovi pri kraju; bazen na ''Sajmištu'' moći će da se koristi tokom cele godine FOTO

Radovi na pokrivanju otvorenog bazena na "Sajmištu" u Novom Sadu, nakon kojih će biti omogućeno da se taj sportski objekat koristi tokom cele godine, privode se kraju.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2021.

15:17

Radovi pri kraju; bazen na ''Sajmištu'' moći će da se koristi tokom cele godine FOTO
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove i rekao da je zadovoljan napretkom realizacije posla, saopšteno je iz tog grada.

"Ovo je velika investicija. Grad je uložio 155 miliona dinara u srce sistema, u mašinsko postrojenje koje je kompletno novo i kako kažu stručnjaci, to je najbolja moguća oprema na tržištu. Bolje ćemo kontrolisti punjenje bazena, a biće i bolji kvalitet vode. Radovi su u završnoj fazi, ostalo je još da se objekat spoji sa instalacijama gasa, da se postavi specijalna plastificirana obloga oko bazena i na putu iz svlačionice, kao i završno čišćenje bazena. Kupljen je sistem za grejanje vode i temperatura će biti 26 stepeni u vodi, a van, 28 stepeni. Kompletno su renovirane svlačionice, zamenjena je stolarija, urađeni su termoizolacija i grejanje, i sve će moći da se koristi i u zimskom periodu", istakao je gradonačelnik Vučević.
Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik je izrazio očekivanje da će i natkrivanje bazena na ''Sajmištu'' i renoviranje olimpijskog bazena na SPENS-u biti završeno do kraja 2021. godine.

"Imaćemo dva velika bazena na raspolaganju građanima i sportistima. Očekujem od resorne uprave i SPENS-a da daju predlog korišćenja bazena. Ja sam mišljenja da bazen na 'Sajmištu' treba da koriste sportski klubovi, a onaj na SPENS-u građani. Planiramo da proširujemo sadržaje na 'Sajmištu', a za to imamo prostor u delu ka hotelu 'Park'. Za koji dan očekuje se finalno punjenje bazena na SPENS-u, zajedno ćemo ga obići nakon toga i konačno predati Novosađanima na korišćenje. Molba Gradskog veća će biti da narednih meseci ulazak na bazen za građane bude besplatan u broju štampanih karata", naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: