Kako napreduje rekonstrukcija Železničke stanice Novi Sad? FOTO

U okviru izgradnje brze pruge Beograd - Novi Sad, Železnička stanica u Novom Sadu će biti u potpunosti rekonstruisana.

Izvor: B92

Petak, 29.10.2021.

14:42

Kako napreduje rekonstrukcija Železničke stanice Novi Sad? FOTO
Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ bg

Radovi na obnovi pruge i stanice počeli su pre mesec dana. Ruši se prvi peron, nadstrešnice su uklonjene, a u toku je i demontaža trećeg staničnog koloseka.

"Mi smo sada u prvoj fazi kada ćemo izgraditi prvi i drugi kolosek na ovom peronu I na njega ćemo primati vozove iz pravca Beograda. Druga faza podrazumeva završetak ostalih koloseka u stanici", rekao je Veselin Simović, šef Sekcije za saobraćajne poslove Novi Sad i dodao da trenutno funkcioniše pravac prema Somboru koji nesmetano saobraća.
Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ bg
Kraj prve faze radova predviđa se u prvom kvartalu sledeće godine i poklapa se sa završetkom izgradnje brze pruge Beograd - Novi Sad.

"Osim toga, radiće se zamena fasade kompletne Železničke stanice i očekujemo da će to biti mnogo lepše nego što je bilo", kazao je Simović.
Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ bg
U stanici Novi Sad biće postavljeni novi podovi, zidovi i krovovi, a planirana je i energetska sanacija objekta. Kompletna rekonstrukcija podrazumeva takođe i zamenu fasade i stolarije, ali novi modernizovan pothodnik koji će pored novog stepeništa imati i lift kako bi stanica bila pristupačnija i osobama sa invaliditetom.

Železnička stanica Novi Sad je izgrađena 1964. godine i od tada nije obnavljana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: