Industrijski park "Pobeda" počinje sa radom u Slobodnoj zoni Novog Sada

Ministarstvo finansija izdalo je rešenje kojim Industrijski park "Pobeda" počinje sa radom u sistemu Slobodne zone Novi Sad, čime se stvaraju dodatni uslovi za nove investicije, otvaranje novih radnih mesta i uvodjenje poreskih olakšica za izvozno orijentisane kompanije.

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2022.

16:00

Industrijski park
Foto: Depositphotos/boggy22

"Rešenjem se utvrdjuje da su ispunjeni prostorni i energetski uslovi, uslovi zaštite životne okoline i drugi tehnički uslovi za rad slobodne zone, uslovi za rad carinske službe, kao i uslovi u pogledu sprovodjenja mera carinskog nadzora", navodi se u saopštenju.

Podseća se da u slobodnim zonama Srbije posluje više od 200 multinacionalnih kompanija sa više desetina hiljada zaposlenih, a izvoz čini više od 13 odsto ukupnog izvoza Srbije.

Navodi se da je "Pobeda" jedini industrijski park na severu zemlje koji trenutno raspolaže sa 110 hiljada kvadratnih metara proizvodnih kapaciteta i 17 hektara zemljišta predvidjenog za izgradnju novih objekata, a u njemu sada posluje 35 kompanija, piše Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: