Prva zvanična poseta: Ambasador Maroka u Novom Pazaru

Ambasador Kraljevine Maroko Mohamed Amin Belhaž se sastao sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem u Gradskoj upravi, a potom je posetio i Narodnu biblioteku ”Dositej Obradović” kojoj je poklonio 50 knjiga iz oblasti marokanske kulture, ali i drugih žanrova.

Izvor: B92.net

Utorak, 04.05.2021.

11:58

Prva zvanična poseta: Ambasador Maroka u Novom Pazaru
Foto: Shutterstock/Red in

"Želja mi je da jedan marokanski grad izgradi bratske odnose sa Novim Pazarom, kako bismo intenzivirali akademsku i saranju u oblasti kulture", izjavio je ambasador Maroka u Srbiji tokom prve zvanične posete Novom Pazaru.

U znak intenzivnije buduće saradnje, ambasador Maroka je poklonio dvema džamijama u Novom Pazaru po 50 Kur’ana.

"Ovo je poseta saradnje i dobrih odnosa. Očekujem nastavak dobre saradnje u kulturnom i akademskom pravcu", rekao je on.

Biševac je naveo da će Novi Pazar graditi prijateljske odnose sa Marokom, najpre na kulturnom i akademskom planu, na planu razmene studenata, a potom, nada se i u oblasti privredne saradnje.

"Sa velikim zadovoljstvom smo prihatili inicijativu bratimljenja Novog Pazara i nekog od marokanskih gradova, što će, uvereni smo, biti na obostranu korist", izjavio je gradonačelnik Nihat Biševac.

Rekao je takođe da će, u cilju unapređenja međusobne saradnje, rado prihvatiti poziv i posetiti Maroko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: