Društvo 0

04.06.2024.

9:27

One su velika opasnost za građane: Počelo korićenje reka u Novom Pazaru

Pre manje od mesec dana reke Trnavica i Jošanica izlile su se u pojedinim delovima Novog Pazara.

Izvor: RINA

One su velika opasnost za građane: Počelo korićenje reka u Novom Pazaru
RINA

Podeli:

Da se taj scenario više ne bi ponavljao i da građani više ne bi bili u opasnosti u Novom Pazaru je zvanično započeto korićenje reka Trnavice i Jošanice, čime je otpočeo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za ovaj grad.

"Mehanizacija je već na terenu, a planirana je izgradnja više od sedam kilometara korita. Ovaj projekat, koji se smatra jednim od najprioritetnijih za Novi Pazar, ima za cilj da omogući stanovnicima u blizini ovih reka život bez stalnog straha od mogućih poplava", rekao je za RINU direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta Berin Ljajić koji je zajedno sa ministrom Huseinom Memićem obišao radove.

On dodaje da će radovi na korićenju reka obuhvatiće izgradnju čvrstih obala i regulaciju vodotoka, čime će se smanjiti rizik od izlivanja vode tokom kišnih perioda.

Završetak radova planiran je za narednu godinu, a ukupna vrednost ovog  važnog projekta koji realizuje grad Novi Pazar u partnerstvu sa Vladom Sbije je oko 25 milona eura, a sredstva su obezbeđena iz kredita Svetske banke

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: