Ulaganje u škole u Novom Pazaru: Šta je urađeno, a koji će projekti još biti realizovani?

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Novom Pazaru biće realizovani brojni projekti, najavio je gradonačelnik tog grada Nihat Biševac pri obilasku te škole.

Izvor: B92

Petak, 22.10.2021.

15:00

Ulaganje u škole u Novom Pazaru: Šta je urađeno, a koji će projekti još biti realizovani?
Foto: Grad Novi Pazar

Kako je istakao, cilj je stvaranje najboljih uslova za kvalitetno obavljanje nastave u svim školama.

U planu je zamena kotlare, izgradnja toplog hodnika od škole do rekonstruisane dvorane Douš, ali i parterno uređenje koje podrazumeva i zamenu rasvete, navodi se na zvaničnom sajtu grada Novog Pazara.

"Ulaganje u obrazovanje, izgradnju i rekonstrukciju škola na gradskom ali i prigradskom području, jasno je opredeljenje gradskih vlasti", kazao je Biševac prilikom obilaska OŠ "Vuk Karadžić".

Predviđeni su brojni projekti koji će rezultirati unapređenjem uslova.
Foto: Grad Novi Pazar
"Nama je cilj da stvaramo što bolje uslove za obavljanje nastave kako fizičkog vaspitanja tako i ostalih predmeta u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Novog Pazara. Što se tiče konretno ove škole, u planu je zamena kotlare, da grejanje više ne bude na lož ulje već na pelet, i da uradimo kompletno renoviranje, da čujemo šta je najneophodnije kako bi stvorili što bolje uslove za obavljanje nastave", kazao je gradonačelnik Biševac i podsetio na ulaganja i u ostalim školama.

Tako će OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" uskoro, zahvaljući saradnji sa Ministarstvom prosvete, dobiti fiskulturnu salu, a škola "Bratstvo" je, posredstvom Kancelarije za ulaganja, kompletno rekonstruisana i sada je jedna od najsavremenih škola u Srbiji, sa zatvorenim bazenom.

Izgradnjom tople veze, prelazak učenika iz škole OŠ "Vuk Karadžić" u rekonstruisanu dvoranu biće lakši i bezbedniji pa se časovima u savremeno opremljenim salama najviše raduju učenici.

Školu "Vuk Karadžić" pohađa 1.700 učenika, što je svrstava u red najvećih škola u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: