Novopazarska bolnica dobila najsavremeniji kolonoskopski aparat VIDEO

Novopazarska bolnica dobila je još jedan aparat, ali je ovaj najnoviji važan za endoskopiju. Kolonoskopski pregledi nisu mogli neko vreme da se obavljaju u ovoj bolnici.

Izvor: B92.net, TV Prva

Utorak, 27.02.2024.

09:13

Novopazarska bolnica dobila najsavremeniji kolonoskopski aparat VIDEO
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video

Stari uređaj je dotrajao i bio je u kvaru, tako da je zahvaljujući Ministarstva zdravlja koje je uložilo 16,5 miliona dinara, moći da se obavljaju i ovi pregledi.

A zahvaljujući doktoru Sabiru Sagdatiju, koji važi za jednog od najboljih gastroenterologa u Srbiji, smatra se da će liste čekanja biti dosta manje.

"Mi smo nekih godinu dana bili bez kolonoskopskog aparata. Sada kad smo dobili, moći ćemo da počnemo da radimo kolonoskopije koje su bile u pauzi već nekih godinu dana", kazao je doktor Sabir.

"Mi smo kabine formirali 2003. godine i mi smo sve vreme radili ovo. Mi smo negde oko 20.000 gornjih digestivnih endoskopija napravili i negde oko 8.000 kolonoskopija. Aparat je dotrajao i naravno da je trebalo kupiti novi aparat i mi smo ušli u program za revitalizaciju, konkurisali i dobili ovaj", zaključio je doktor.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: