Kultura 0

19.04.2024.

9:50

Niški osnovci obišli izložbu "Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda" VIDEO

Učenici 7.razreda OŠ "Bubanjski heroji" obišli su izložbu u Oficirskom domu u Nišu, povodom obeležavanja 220 godina od Prvog srpskog ustanka.

Izvor: Srpska istorija/Đorđe Bojanić

Niški osnovci obišli izložbu "Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda" VIDEO
Pla2na/Shutterstock

Podeli:

"Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda" koju čine slike, skulpture, crteži i vajarski modeli kojima je prikazana umetnički uobličena borba srpskog naroda za svoju slobodu i državu od Kosovskog boja pa do Kraljevine Jugoslavije, piše Srpska istorija.

Izložba predstavlja i okuplja na jednom mestu radove dva umetnika, Zorana Ivanovića, vajara, i Nebojše Đuranovića, slikara, i povezuje istorijsko i mitsko tkanje kulture sećanja na značajne trenutke i ličnosti koji su u korenima nacionalnog identiteta srpskog naroda.

Ovakve izložbe su od nacionalnog značaja za Srpski narod i treba ih biti još više.

"Naša je obaveza i dužnost da našu decu vaspitavamo u duhu vere koju su nam Sveti Sava i ostali srpski svetitelji ostavili u amanet i utemeljili nam put, Svetosavski put", naglašava Đorđe Bojanić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Važan apel Kragujevčanima

Iako su zalihe na akumulacijama sa kojih se Kragujevac snabdeva vodom dovoljne u ovom trenutku, na drugoj redovnoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga, upućen je apel stanovništvu da racionalizuje potrošnju vode.

8:13

24.7.2024.

14 h

Društvo

Niče, gradi se: "Raste" Dorćol FOTO

U Gospodar Jovanovoj ulici, broj 54, na Dorćolu u planu je izgradnja stambene zgrade, spratosti Po+Pr+6+Ps, vidi se iz urbanističkog projekta za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda oglasio javnu prezentaciju.

15:17

23.7.2024.

1 d

Podeli: