Društvo 3

27.03.2024.

8:33

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

Izvor: TV Zona plus

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA
Steve Design/Shutterstock

Podeli:

Parcela je gradska, kaže Perišić i napominje da je nelogično da Hitna pomoć i Urgentni centar budu međusobno udaljeni 50 metara kao što je slučaj sada, navodi TV Zona Plus.

"Parcela je jedan hektar, a sadašnja Hitna pomoć se nalazi na 53 ara. Tim izmeštanjem i izgradnjom nove Hitne pomoći po modularnom tipu gradnje, isto onako kako ćemo graditi novu ginekologiju i porodilište, moći ćemo celokupan sadašnji prostor da stavimo u službu kliničkog zdravstva", dodaje Perišić.

Perišić ističe da će prve izmene planova koje su potrebne biti realizovane već na prvoj sednici Skupštine grada, negde do 10. aprila.

"Mislim da su potrebne dve sednice da bi realizovali taj plan koji imamo gradonačelnica i ja vezano za novu poziciju Hitne. Nakon toga ostaje deo koji pripada Ministarstvu da krene u realizaciju tih planova", zaključuje Perišić.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: