Društvo 0

24.05.2024.

10:23

Počelo uklanjanje prve od planirane četiri deponije u Nišu

Danas je JKP "Mediana" započela realizaciju projekta "Zeleno i čisto" uklanjanjem prve od četiri planirane divlje deponije.

Izvor: Gradski portal 018

Počelo uklanjanje prve od planirane četiri deponije u Nišu
Gorloff-KV/Shutterstock

Podeli:

Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Niš su potpisali ugovor o realizaciji projekta „Zeleno i čisto“ u vrednosti od šest miliona dinara. Iznos od 4,5 miliona dinara finansira Ministarstvo, a ostatak od 1,5 miliona Grad Niš, piše Gradski portal 018.

Realizacija ovog projekta je počela uklanjanjem najveće divlje deponije. Biće uklonjeno 1.500 metara kubnih otpada sa divlje deponije na putu za Popovac.

"Kroz ovaj projekat biće uklonjeno 3.500 metara kubnih otpada sa divljih deponija na četiri lokacije. Prva je ova u Popovcu, gde će biti uklonjeno 1.500 metara kubnih otpada. Zatim u Čokotu pored Morave 1.000 metara kubnih, Pasi Poljana pored groblja 500 i u Viniku kod nadvožnjaka takođe 500 metara kubnih", rekao je v. d. direktora JKP "Mediana" Ivan Mihajlović.

Prošle godine je uklonjeno 11.000 metara kubnih otpada sa divljih deponija.

"Najvažnije aktivnosti u tom polju su uvođenje sela u redovan sistem odvoza smeća, nedavno smo i taj proces završili, i otvaranje reciklažnih dvorišta. Nedavno smo otvorili treće reciklažno dvorište. Prva smo lokalna samouprava u Srbiji, koja ima čak tri reciklažna dvorišta", rekao je Mihajlović.

Pročitajte još:

Niš dobija novitete u širem centru grada: Čak 350 komada

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: