Slavni glumac Ljubiša Samardžić Smoki dobija spomenik

Proslavljeni srpski glumac i reditelj Ljubiša Samardžić Smoki, u Niškoj Banji dobiće svoj spomenik, koji će se nalaziti uz samu šetališnu stazu koja će biti dodatno uređena.

Izvor: B92

Petak, 01.04.2022.

17:30

Slavni glumac Ljubiša Samardžić Smoki dobija spomenik
Foto: Screenshot/YouTube

Inače, po istaknutom glumcu i reditelju ponela je naziv i jedan ulica u banji, prenosi Jugpress.

"Uz pomoć Udruženja Ktena mundi čiji su članovi iz opštine Babušnica, Bela Palanka i Niška Banja, uspeli smo da odvojimo sredstva za izgradnju skulpture koja će se nalaziti uz samo šetalište, a uz pomoć Grada dobijamo donaciju 130 kvadrata dečijeg mobilijara koji će se nalaziti takođe na šetalištu", rekao je predsednik ove gradske opštine Dušan Živković

Ljubiša Samardžić poznat je još po nadimku Smoki.

Rođen je u Skoplju, 19. novembra 1936. godine, u rudarskoj porodici koja je radila u rudniku uglja Jelašnica kod Niške Banje.

Umro je u Beogradu, 8. septembra 2017. godine u 81. godini.

Odigrao je više od sedamdeset filmova različitih žanrova, tokom gotovo trideset godina, glumio je glavne i sporedne uloge. Pored mnogobrojnih nagrada, za životno delo dobija nagradu AVNOJ (1988.), nagradu Pavle Vujisić (1995.) i nagradu akademije Ivo Andrića (2005.) za uloge u jugoslovenskoj kinematografiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: