Gradi se novi trg u Nišu: Nosiće ime po poznatom boemu?

Blagonaklono se gleda na predlog Udruženja stvaralaca Niša "Car Konstantin" da se trg koji je trenutno u izgradnji nazove po poznatom Palilulcu Živojinu Isakoviću Čokaliji.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

12:28

Gradi se novi trg u Nišu: Nosiće ime po poznatom boemu?
Ilustracija/Foto: Patryk Kosmider/Shutterstock

“Mi danas imamo sednicu Upravnog odbora na kojoj pokrećemo Inicijativu da se postavi spomenik Živojinu Isakoviću Čokaliji na Palilili”, potvrdio je za Niške Vesti mr Novica Ranđelović, predsednik Udruženja.

Postoji i maketa kako treba da izgleda spomenik koji će biti postavljen na ovom trgu.

Izgradnja sporije teče nego što je planirano jer je potrebno urediti još neke pravno-imovinske papire, da baš na ovom mestu bude mali trg. Uveliko traju radovi na uređenju devastiranog prostora oko Palilulske rampe, saopštila je Gradska opština Palilula.

Izvođače radova obišao je predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković sa saradnicima.

"Na ovom prostoru uredićemo jedan mini parkić. Biće to produžetak teferiča, koji se nalazi sa suprotne strane pruge i u neko dogledno vreme očekujemo da ovde bude trg u spomen na poznate Palilulce", ističe predsednik Vučković.

Kada sve ovo bude završeno, u saradnji sa Gradom, udruženjima građana, Udruženjem stvaralaca Niša, planiramo da ostvarimo ideju o uređenju parka u čast znamenitih Palilulaca, poručuju iz Gradske opštine Palilula.

Živojin Isaković Čokalija je obeležio boemski život Niša i na najbolji mogući način predstavljao grad Niš i svoju Palilulu širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: