U Leskovcu 121 domaćinstvo dobija novac za energetsku sanaciju svojih kuća

Posle konkursa, članovi komisije koje je izabralo Veće grada Leskovca, napravili su konačnu rang listu domaćinstava koja će dobiti bespovratna sredstva na ime sprovođenja mera energetske sanacije objekata čiji su vlasnici građani Leskovca.

Izvor: jugmedia.rs

Sreda, 17.11.2021.

14:16

U Leskovcu 121 domaćinstvo dobija novac za energetsku sanaciju svojih kuća
Ilustracija: New Africa/Shutterstock

Po toj odluci novac će dobiti 121 domaćinstvo, kroz tri mere, a nakon potpisivanja ugovora.

Najveći broj dobitnika, 88, je onih koji su konkurisali ta nabavku sa ugradnjom spoljnih prozora i vrata i drugih termičkih omotača, zatim za nabavku i instalaciju kotlova na prirodni gas ili biomasu (drveni pelet, briket, sečka) i grejača za prostor za porodične kuće. Njih je 25, piše portal Jug media.

Novac će dobiti i osam domaćinstava čiji su vlasnici konkurisali za ugradnju i nabavku materijala za termičku izolaciju zidova, krova, tavanica i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru porodičnih kuća i stanova.

Odbijeno je 16 domaćinstava uglavnom zbog nelegalizovanih objekata.

Grad će uplatiti sredstva nakon realizacije mera, po predračunima dostavljenom pri konkurisanju.

Inače, ovo je prvi put da se iz budžeta Ministarstva za energetiku i delom grada Leskovca izdvaja novac za energetsku sanaciju kuća i stanova građana. Ranije je sredstvima grada nekoliko prioretnih zgrada u centru dobilo nove fasade, a energetska sanacija izvršena je kod više škola na teritoriji grada Leskovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: