Vučić najavio velike projekte: "Kragujevac će imati 'lepoticu' od Kliničkog centra"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao Šumadijski okrug. On je ovom prilikom najavio i velike projekte za Grad Kragujevac.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 22.07.2021.

13:20

Vučić najavio velike projekte:
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Kako je istakao, jedino gde se suštinski kasni jeste projekat za Centar matičnih ćelija.

"Kasni se zbog korone i zato što je jedan od izvođača radova odbijen od strane Evropske investicione banke, pa sad ide drugi izvođač, tako da krećemo i to da radimo", rekao je.

Kada je u pitanju Klinički centar, naveo je da se sve radi kako je planirano.

"Posle Niša, Beograda, Novog Sada, završava se kompletan projekat. To je oko 35 miliona evra - to su samo građevinski radovi, tako da računajte da će to biti između 45 i 50 miliona evra, tako da će Kragujevac imati 'lepoticu' od Kliničkog centra", najavio je. Sve to, tvrdi, samo je deo ulaganja u Kragujevac.

"Ide i obilaznica koja je 155 miliona evra, ide vam železnička pruga za industrijsku zonu, idemo na izvlačenje toplane iz centra grada i rešavaćemo problem Zastave oružje. Kanalizacija je najskuplja u Kragujevcu, da znate, radimo i kišnu i fekalnu kanalizaciju, to je drugi grad, ljudi će dobiti nešto što su čekali 70 ili 80 godina", poručio je.

Vučić je obišao i pogone kompanije Simens mobiliti, a najavio je i gradnju velelepnog stadiona u Kragujevcu.

Kako je zaključio, najbolje vreme za Kragujevac i Šumadiju tek dolazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: