Društvo 0

21.03.2024.

12:23

Prilika za posao: U kragujevačkoj školi se održavaju obuke kulinarstva VIDEO

Nacionalna služba za zapošljavanje i ove godine organizuje prekvalifikacije za teže zapošljive kategorije.

Izvor: B92.net/TV Prva

Prilika za posao: U kragujevačkoj školi se održavaju obuke kulinarstva VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

U trgovinsko-gostiteljskoj školi osobe sa invaliditetom osposobljavaju se za pomoćne kuvari i poslastičare.

Obuka u trgovinsko-gostiteljskoj školi protiče odlično. Deset pomoćnih kuvara i deset pomoćnih poslastičara se obrazuje, a Nacionalna služba i trgovinsko-gostiteljska škola to rade tradicionalno jer su to baš tražena zanimanja i dobro plaćena.

"Ima mnogo toga, najviše tog praktičnog dela, naravno i teoretskog. Dosta stvari smo saznali. Može nam mnogo pomoći inače i u svakodnevnom životu što se tiče pripreme hrane, a takođe i u poslu eventualno koju da smo mogli da radimo u budućnosti", rekla je Marina Riznić, polaznica obuke.

"Dobijamo znanje da bismo radili u kuhinji kao pomoćni kuvari. Vršimo termičku i mehaničku obradu hrane, pravimo variva, potaže, razna testa, da možemo da primenimo to znanje u restoranima i raznim kuhinjama", rekla je Bojana Branković, polaznica obuke.

"Ono što nauče u teoriji, to i praktično primenjuju u prostorijama, odnosno u kabinetima, naše škole, a cilj ove priče je da nakon završene obuke oni mogu da konkurišu na tržište rada i da nemaju bojazni da li će biti prihvaćeni od strane poslodavaca ili ne", rekao je Goran Mihailović, nastavnik u TUŠ "Toza Dragović" Kragujevac.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: