Skupština Jagodine odlučila: Porez na imovinu isti i u 2021. godini VIDEO

Porez na imovinu na teritoriji grada Jagodine neće se menjati ni naredne 2021. godine, odlučeno je danas na trećoj po redu sednici Skupštine grada Jagodine.

Izvor: Noviput.rs

Četvrtak, 26.11.2020.

17:20

Skupština Jagodine odlučila: Porez na imovinu isti i u 2021. godini VIDEO
Foto: TV Kopernikus

Tako je odlučeno zbog situacije u kojoj se nalazi cela država, pa i ovaj grad, usled korona virusa, koji je otežao privrednu aktivnost. Ovo je treća godina kako se porez na imovinu u ovom gradu ne menja. Odbornici su ovu odluku doneli jednoglasno i istakli su da nemaju dilemu da je ona potpuno ispravna, izveštava Noviput.rs.

"Odlučili smo se na ovaj korak da bi smo celu situaciju učinili lakšu ljudima. Vrlo smo ponosni na to, a ističem da je ovo grad u kom se nepokrenosti sve više i više kupuju. Imali smo i zakonskih osnova, ali i po metodologiji da povećamo porez, ali mi se nismo odlučili na tu nepopularnu meru", rekla je Snežana Vukašinović, zamenica predsednika Skupštine grada Jagodine.

"Nama je cilj da olakšamo građanima život pogotovo sada u ovoj godini kada znamo da je mnogo ograničena privredna aktivnost, naročito turističkih i ugostiteljskih firmi, kako u Srbiji, tako i u Jagodini. Želimo na ovaj način da olakšamo život građanima i da jednostavno budemo tu da pomognemo na svaki mogući način koji je omogućila lokalna samouprava", rekao je Goran Milosavljević, odbornik SPS u Skupštini grada Jagodine.

"Mislim da je fer da u ovom kriznom vremenu, za ljude koji su ostali bez posla ili ga imaju manje, da se ne povećava porez. Jednostavno, to je jedna velika solidarnost grada Jagodine sa građanima", rekao je Goran Jeličić, odbornik Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Skupštini grada Jagodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: