Društvo 2

12.06.2024.

9:54

Prva i jedina žena koja je usvojila dete sa Daunovim VIDEO

Jagodinka Silvana Veselinović prva je i jedina žena u Srbiji koja je usvojila devojčicu sa Daunovim sindromom.

Izvor: B92.net/TV Prva

Prva i jedina žena koja je usvojila dete sa Daunovim VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Silvana je pre otprilike 12.5 godina, odlučila da sa svojim prijateljima ode do Tiršove i da podeli paketiće deci koja se tamo nalaze, a koja nemaju roditeljsko staranje.

Ušla je u prostoriju gde su mališani, stari između 2 i 3 godine, počela je da im deli paketiće i u tom trenutku je ugledala jednu devojčicu koja sedi u samom uglu sobe okrenuta leđima drugoj deci i gleda u zid. Njoj je to zaintrigiralo, prišla je toj devojčici, upoznala se sa njom, podelila je njoj, naravno, paketić i ostala je tu narednih 5-6 sati da se sa njome igra.

Kada je došla u dom Veselinovića, Una je imala 3 i po godine, nije znala da hoda, govori, jede, imala je koeficijent inteligencije 5. Danas, kao 15-godišnjakinja, pohađa šesti razred škole za decu oštećenog sluha i govora "11. maj" u Jagodini, a uz pomoć navigacije sama se vraća kući sa nastave.

Majka Silvana ponosno kaže da je Una božji dar porodici Veselinovića.

"Naučila je sama da ide u prodavnicu, da se vrati, zna oko higijene sve oko sebe, da brine, da pere zube, da se obuče, da spakuje knjige i sveske u ranac", kazala je Silvana.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: prva


 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

"Zbogom komarci"

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

11:05

13.7.2024.

1 d

Servisne informacije

Potpuno izmenjen režim rada gradskog prevoza

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Mihajla Pupina (gledano u smeru ka Terazijskom tunelu), od 12. jula, od 22 časa do 14. jula, do 22 časa, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

15:10

13.7.2024.

1 d

Podeli: