Vučić počasni građanin Jagodine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je počasni građanin Jagodine, odlučilo je danas Gradsko veće na predlog Komisije za društvena priznanja Skupštine grada.

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2021.

21:04

Vučić počasni građanin Jagodine
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Reč je o najvećem priznanju grada Oktobarskoj nagradi, koja se dodeljuje zaslužnim građanim, ustanovama, udruženjima povodom Dana oslobođenja Jagodine od fašizma 17. oktobra.

U obrazloženju odluke stoji da se Vučiću nagrada dodeljuje "za doprinos ekonomskoj sigurnosti, političkoj stabilnosi, zdravstvenoj bezbednosti, smanjenju nezaposlenost, širenju ugleda naše zemlje u inostranstvu, stvorivši uslove za dolazak privrednika iz celog sveta radi investiranja na prostoru cele republike pa tako i u Jagodini".

Zvanje počasnog građanina ove godine dodeljeno je i vlasniku i izvršnom direktoru Holdinga i predsedniku Savetodavnog odbora grupe "Fišer" Klausu Fišeru, koji je u Jagodini otvorio Fabriku "Fišer automotive sistem" i treneru Ženskog rukometnog kluba Jagodina Draganu Markovu.

Nagrade koje se sastoje od Plakete grada i 50.000 dinara dobiće 21 medicinski radnik.

Dobiće ih i najbolji učenici osnovnih i srednjih škola, sportisti, policajci, privrednici, ustanove, udruženja i pojedinci...

Nagrade će biti uručene 17. oktobra, na svečanoj sednici Skupštine.grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: