Čačak - Hronika - B92 Lokal

Vandalski čin u Čačku: Isčupali saobraćajni znak, a zatim ga ostavili na sred mosta FOTO

Tokom noći, između subote na nedelju, nepozanati počinilaci, iz za sada neutvrđenih razloga isčupali su saobraćajni znak koji je bio postavljen kao upozorenje vozačima koji se kreću preko nekadašnjeg železničkog mosta u Preljini, kao obaveštenje o prvenstvu prolaza i tako ugrozili bezbednost vozača.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Znak koji je težak preko 50 kilograma, isčupali su ga, a zatim ne razmišljajući da nekome u to doba mogu ugroziti život, ostavili ga na sred kolovoza. Prosto je neverovatno da takvih ljudi danas ima. Morali smo da ga sklonimo sa puta, kako ne bi se desio scenario od pre nekoliko meseci, kada je jedan vozač pod sličnim okolnostima sleteo u reku Čemernicu pored samog mosta", kaže za agenciju RINA, Miloš koji svakodnevnom prolazi preko ovog mosta.

Međutim, ovo nije prvi slučaj u kome prestupnici uništavaju saobraćajne znakove, koji u mnogim situacijama upozoravaju vozače na moguće prepreke na putu i tako spasavaju živote.

"Samo na putu ka Ovčar Banji, u mestu Riđage preko noći isčupano je preko 17 znakova, za koje znam da niko nije odgovarao, a kasnije to mi moramo da platimo", priseća se on.

On apeluje na nadležne da pokušaju da nađu prestpunike koji se tako ponašaju nad tuđom imovinom, sankcionišu ih i na adekvatan način kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.