Četvrtak, 29.02.2024.

12:44

Psi izujedali dete, povređen završio u bolnici: Opkolili porodicu, sugrađani ih jedva spasili VIDEO

U Gornjem Milanovcu je čopor pasa lutalica, ali i vlasničkih sa ogrlicama, napao četvoročlanu porodicu.

Izvor: B92.net, TV Prva

Psi izujedali dete, povređen završio u bolnici: Opkolili porodicu, sugrađani ih jedva spasili VIDEO
Ilustracija/Foto: Art_man/Shutterstock

Na parkingu u blizini jednog čuvenog restorana u Gornjem Milanovcu čopor pasa lutalica napao je četvoročlanu porodicu Merdžanić.

"Bio sam sa ženom i decom u restoranu i kada smo završili doručak, krenuli smo kući. Bio je lep dan, mislili smo možda i da prošetamo malo sa decom, jer ja sam često odsutan često, nisam kući, na terenu sam često. Krenuli smo iz restorana i bukvalno se dete tri metra odvojilo od mene i žene da pozove ovo drugo dete, koje je beba, 16 meseci, mada je prohodao i njega smo hteli da spustimo na zemlju. Bolje što nismo. Samo u trenutku sam pogledao i u susret detetu trči jedan pas i ja nisam znao kako da reagujem", rekao je Đorđe Merdžanić, otac napadnutog dečaka.

"Ne smem ni naglo da reagujem, to mi je neko iskustvo od ranije. Ja ne mrzim životinje, nemam ništa protiv pasa, nemam ništa protiv uopšte životinja, ali takvu scenu, verujte, ne znam, Detetu će ostati urezano u pamćenje, ali ostaće i meni urezano. To je bila jedna scena koju ja ne mogu da zaboravim. Njega napada, ja ne znam šta ću da uradim. Prilazim i zgrabim ga i ostajemo nas četvoro u jednom krugu, jedno pored drugih, opkoljeni sa pet pasa, koji laju na nas, koji ujedaju, koji grizu, koji reže, deca plaču, vrište, žena plače, skače, vrišti. Ja samo okrećem i vidim da nema nigde nikog", objašnjava Merdžanić.

Kako Merdžanić navodi, posle nekih tri, četiri minuta izleteli su ljudi iz restorana da im pomognu.

"Oni su bukvalno trkom, svi pritrčali. Ja verujem da svi koji su videli su i istrčali i ko je šta dograbio, počeli su da mašu, da viču. Psi su se malo razbežali, ali i dalje su tu bili i kružili nas, režali i napadali. Prvenstveno im je bio cilj da ujedu decu. Deca su mi istraumirana, na njih su najviše kidisali", rekao je Merdžanić.

Četvorogodišnje dete je prevezeno u bolnicu zbog povreda na ruci.

"Kada smo mu skinuli duks koji je srećom bio baš debeo, kao i jaknu, videli smo da ima veliki hematom i ogrebotine. Ali najviše ima strah, stalno priča o psima i o tome šta se dogodilo. Ja pokušavam da mu objasnim, ali sutra moramo da ga vodimo kod psihologa", rekao je Merdžanić.

Ceo slučaj je prijavljen policiji.

Ceo prilog pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: