Drama u Gornjem Milanovcu: Pas ujeo četvorogodišnje dete; Čopor lutalica napao celu porodicu

Prava drama odigrala se na parkingu jednog popularnog restorana u Gornjem Milanovcu kada je čopor pasa lutalica, ali neki su bili i vlasnički sa ogrlicama, napao četvoročlanu porodicu koja je išla ka svom automobilu.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

11:54

Drama u Gornjem Milanovcu: Pas ujeo četvorogodišnje dete; Čopor lutalica napao celu porodicu
Foto: RINA

"Doživeli smo horor, koji ćemo pamtiti ceo život. Kažem horor jer tako nešto ni u filmovima nisam video. Bili smo žena i ja, dete od 4 i po godine i dete od 16 meseci. Čopor pasa se odjednom pojavio ispred nas i napao nas. Niti smo ih dirali, niti smo im prilazili, niti su nam čak bili u vidokrugu. Samo su dotrčali i krvoločno napali. Dete nam je ujelo za ruku, bili smo opkoljeni njima i bili smo nemoćni. Na svu sreću, brzo je dotrčalo oko deset ljudi iz restorana koji su pomogli da oteramo razjarene pse od nas", kaže za RINU Đorđe M.

Dodaje da su žena i deca doživeli traumu za čitav život, i da su i dalje jako uplašeni. Jer nakon što su napali njih, krvoločni psi su napali ponovo sledeći dan, samo druge ljude.

"Dete psa ne zeli više ni na slici da vidi, noću ne može da spava, u dvorište ne sme da izađe sam, da bude u sobi sam ne sme i tako dalje. Ženi se vraćaju slike i strah, ne spava već drugu noć. Samo želim da ukažem da je ovo ogroman problem koji treba opština da reši što se tiče pasa lutalica, a isto tako vlasnici pasa treba da vode računa o svojim ljubimcima i da ne drže opasne pse u malim stanovima i onda sami sebi prave problem. Drugo, ne ostavljajte napuštene životinje kojekuda, vidite šta se desilo meni i mojoj deci, sutra će vama i vašoj deci ili unucima", ističe ovaj uznemireni otac iz Gornjeg Milanovca.

Ceo slučaj je prijavljen policiji, ali problem pasa lutalica, ali i onih divljih, sa vlasničkim ogrlicama, još uvek nije rešen.

"Želim da zahvalim ljudima iz Hitne pomoći i dečjeg odeljenja na velikoj ljubaznosti i pomoći, kao i policiji našeg grada koji su bili brzi i puno olakšali detetu da koliko toliko razumeju šta se desilo, zaposlenim i gostima restorana, koji su nesebično istrčali i bili dovoljno brzi da nas odbrane rizikujući svoje živote. Apelujem na grad da reaguje u ovom pravcu i hitno pronađu rešenje, jer suludo mi je da jedini dan u nedelji koji želim da šetam sa svojom decom i uživam, ja moram da se bojim i razmišljam hoće li mi decu napasti pas", zaključuje Đorđe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: