Stomatolozi u čačanskim selima imaju pune ruke posla FOTO

Uprkos predrasudama da na selu oralna higijena nije na zavidnom nivou, meštani čačanskih sela koja se nalaze u podnožju planine Jelice to demantuju.

Izvor: B92

Petak, 31.03.2023.

16:51

Stomatolozi u čačanskim selima imaju pune ruke posla FOTO
Foto: RINA

Stomatološka ordinacija u čačanskim Mršincima je mesto koje žitelji više od deset sela ovog kraja rado posećuju.

"Sada trenutno, oni zubi što mi fale, to će doktorka Ceca da nadogradi i pratim njen slogan - nije greh,imati osmeh lep”, priča za RINU Dragan Ponjavić iz Slatine, zadovoljan uslugama u stomatolaškoj ordinaciji.

Uprkos ogromnim poslovima na selu, Mirjana Paunović iz Zablaća redovno kontroliše zdravlje zuba, za koje ranije nije imala vremena.

"Bilo je ranije i besplatno lečenje, ali deca mala i puno obaveza, pa sam zapustila zube", kaže Mirjana.

Doktorka Svetlana Otašević ističe da je većina meštana iz desetak okolnih sela mahom odgovorna prema svom oralnom zdravlju, a radi se o pacijentima svih uzrasta.

"I mlađi i stariji, cela populacija dolazi,stariji dolaze za vađanje zuba, mlađi na popravku, mada situacija nije baš najsjajnija. Ali,ja se tu maksimalno angažujem, pričam, savetujem, malo ih gradim, malo se šalim. Prilično su me upoznali i mislim da vršim pozitivan uticaj”, priča kroz osmeh dr Otašević.
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: