Servisne informacije 0

19.05.2024.

9:16

Produžena linija 606: Evo kojom trasom sada ide

Iz Sekretarijata za javni prevoz saopštavaju da će od četvrtka, 16. maja, linija 606 (Dobanovci–Grmovac) biti produžena do Surčina, čime će ova linija obuhvatiti i deo privredne zone Surčin–Dobanovci.

Izvor: B92.net

Produžena linija 606: Evo kojom trasom sada ide
AstroStar/Shutterstock

Podeli:

Privredna zona Surčin–Dobanovci nalazi se uz deonicu puta od Surčina ka Dobanovcima, neposredno uz obilaznicu oko Beograda. Zbog dobre povezanosti sa drumskim i železničkim saobraćajem, kao i blizine aerodroma, ova zona se konstantno razvija kao robno-transportni i distributivni centar, zbog čega konstantno raste i broj zaposlenih koji gravitira ovom području.

Opština Surčin predložila je da se ova zona bolje poveže sa javnim prevozom produženjem postojeće linije 606 Zemunskom ulicom, Beogradskom, Ulicom maršala Tita i dalje ka Surčinu. Takođe, uvaženi su zahtevi stanovnika Grmovaca da im se omogući direktna veza sa Surčinom kao važnim administrativnim centrom, čime im je, pored ostalog, omogućeno da koriste i jedan broj linija poteza 600 koje voze ka Novom Beogradu i Zemunu.

Na liniji će raditi dva vozila u intervalu nailaska od 40 minuta.

Nova trasa linija biće: Surčin – Braće Nikolić – Vojvođanska u Surčinu – Surčin centar – Braće Puhalovića – Železnička – Maršala Tita – Beogradska – Zemunska – Ugrinovačka – Grmovačka – Grmovac 7. nova – Grmovac 5. nova – Grmovac 26. nova – Grmovac, navodi se u saopštenju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: