Hronika 0

19.06.2024.

8:14

Povređena majka i dete na Vračaru: Drogirani vozač bez dozvole ih udario na pešačkom prelazu

Vozač bez dozvole i kako se sumnja, pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, na pešačkom prelazu u beogradskoj opštini Vračar oborio je majku sa detetom, koji su tom prilikom lakše povređeni, saopštio je danas Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Izvor: Tanjug

Povređena majka i dete na Vračaru: Drogirani vozač bez dozvole ih udario na pešačkom prelazu
hodim/Shutterstock

Podeli:

On je u izjavi za RTS rekao da je 22-godišnji vozač sinoć, oko 19 sati na pešačkom prelazu u Mileševskoj ulici oborio majku koja je gurala kolica sa detetom.

Majka i dete su lakše povređeni, naveo je Radenković.

Radenković je rekao da prvi podaci policije, koja pojačano kontroliše saobraćaj u okviru međunarodne akcije "Roadpol", pokazuju da je vozač bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

"Na svu sreću nezgoda je prošla sa lakšim telesnim povredama i za majku i dete. Prvi podaci pokazuju da vozač bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a to će biti utvrđeno u daljoj istrazi", naveo je Radenković.

Policija do kraja nedelje, u okviru akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članicama organizacije "Roadpol", kontroliše vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija u prvih pet meseci isključila je iz saobraćaja oko 20.000 vozača pod dejstvom alkohola i oko 1.500 pod dejstvo psihoaktivnih supstanci.

"Kada je reč o alkolohu, brojke su na nivou kao i prethodnih godina. Vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci je gorući problem i u Evropi i Srbiji, 1.500 prekršaja je za trećinu više nego prošle godine", naveo je Radenković.

On je rekao i i da se više nezgoda dešava tokom leta, zbog gužvi u saobraćaju, kao i da statistika iz prethodnih godina pokazuje da na putevima na dnevnom nivou u letnjim mesecima poginu najmanje dve osobe.

"Apelujemo na građane da poštuju saobraćajne propise, pogotovo roditelji koji voze decu na odmore", istakao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: