Vesić najavio gradnju nove fabrike "smokija"

Beogradska arena i preduzeće "Atlantik Štark" Atlantik grupe potpisali su danas u Skupštini Beograda ugovor o produžetku saradnje, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je, tom prilikom, da Atlantik grupa gradi novu fabriku "smokija" u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.05.2022.

16:44

Vesić najavio gradnju nove fabrike
Foto: Beoinfo

"Mi smo im veoma zahvalni zbog toga. "Smoki" je srpski brend, i mi smo veoma srećni što je Atlantik grupa, koja je moćna regionalna kompanija, nastavila da ga širi i razvija i što će graditi novu fabriku. Mi ćemo, naravno, stati iza njih, kao i iza svakog investitora i želimo da im pomognemo da što pre završe svoju investiciju", poručio je Vesić.

On je istakao da je, zbog krize u Evropi, svaka investicija jako važna i da je Atlantik grupa pokazala da ostaje privržena Beogradu.

Vesić je zahvalio Atlantik grupi što ulažu u Srbiji i što su bili sa Beogradom kada to nije bilo lako.

"Njihova kompanija Soko Štark je bio sponzor Beogradske Arene i kada je bila epidemija kovida 19, a sama Arena kovid bolnica. Kompanija Soko štark ni jednog trenutka nije raskinula saradnju sa Arenom i uredno su plaćali svoje obaveze i pomagali nam da izađemo na kraj sa epidemijom", naglasio je zamenik gradonačelnika.

Predsednik uprave Atlantik grupe Emil Tedeski rekao je da im je nastavak saradnje sa Arenom izuzetno značajan, jer je Štark izvorno beogradski i srpski brend, koji je od 2010. u vlasništvu Atlantik grupe.

On je rekao da se proizvodi Štarka danas izvoze u 40 zemalja sveta, a neki od njih, poput "smokija", posebno su bitni i da počinje da se izvozi, ne samo u zemlje regiona, već i u Austriju, Nemačku i Švajcarsku.

"Od 2020.- 2025. ukupne kapitalne investicije Atlantik grupe u Srbiji iznosiće više od 80 miliona evra. Do danas investirali smo pola od tog iznosa", rekao je Tedeski.

Govoreći o Beogradskoj Areni, on je istakao da se najveći sportski događaji poput Fajnal fora Evrolige, muzički koncerti i zabavni spektakli događaju upravo u Areni.

Tedeski je istakao da je Atlantik grupa najveći korporativni donator u borbi protiv kovida - sa pet miliona evra, od čega je više od pola miliona evra otišlo u Srbiju, a da je pomoć otišla u sve zemlje regije, kao i bivše SFRJ.

"Mi smo društveno odgovorna kompanija koja nikog nije otpustila tokom epidemije kovida, i svi radnici imali su 100 odsto od plate i dok su bili na bolovanju", rekao je Tedeski.

Ugovor o produžetku saradnje potpisali su direktor Beogradske arene Goran Grbović i potpredsednik Atlantik grupe za korporativne aktivnost Neven Vranković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: