Društvo 0

13.04.2024.

12:57

Šapić: Porodica je srž svakog društva; Otvoreni Dani porodice u centru Beograda

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvorio je danas manifestaciju Dani porodice na Trgu republike u Beogradu koji će trajati naredna dva meseca - do 15. juna i istakao da je cilj ove manifestacije promocija porodice i tradicije.

Izvor: b92.net/Tanjug

Šapić: Porodica je srž svakog društva; Otvoreni Dani porodice u centru Beograda
Beoinfo

Podeli:

–Ukoliko ne čuvamo jedni druge i ako nismo zajedno u teškim trenucima, postavlja se pitanje zašto živimo. "Uložićemo veliki trud i sredstva da ovaj događaj postane tradicionalan i da Beograd bude prepoznatljiv po danima porodice. Želim vam puno radosti i vedrine, da sklonimo sa strane mračne stvari koje nas opterećuju. Treba da posvetimo više pažnje lepim stvarima, radosti, deci i porodici, jer to je suština života. Neka su nam sa srećom "Beogradski dani porodice" i živeo Beograd", istakao je Aleksandar Šapić, na svečanom  otvaranju manifestacije "Beogradski dani porodice".

"U naredna dva meseca u centru grada održaće se pregršt manifestacija, biće puno radosti i veselja, biće puno kulturno umetničkih društava, mladih ljudi i dece koji će imati priliku da sebe predstave našim Beograđanima. Voleo bih da kroz "Beogradske dane porodice" sačuvamo porodicu kao nukleus društva, jer je ona danas pred velikim iskušenjima i izazovima", istakao je prvi čovek Beograda.

Beoinfo

Kao što je Šapić i obećao, "Beogradski dani porodice" ove godine, umesto jednog vikenda, koliko je manifestacija trajala prethodne godine, trajaće dva meseca, od 15. aprila do 15. juna. Naglasio je da su "Beogradski dani porodice" posvećeni porodici kao simbolu, jer je Beograd, kao i Srbija, jedna velika porodica.

"Ono što treba da okarakteriše ovu manifestaciju jeste način na koji ćemo prići porodici i jedni drugima i pokazati mnogo ljubavi, koje zbog tempa života ima sve manje. Ljubav treba da bude simbol dana porodice, kao što je simbol našeg lepog Beograda", kazao je.

Na kraju, Šapić je poželeo svima da uživaju tokom "Beogradskih dana porodice" i da čuvamo jedni druge, jer je naša prestonica oduvek bila otvorenog srca.

Na svečanom otvaranju nastupila je muzička porodica Božić, hor hrama Svetog Save, KUD " Dimitrije Koturović", ansambl "Beli anđeo" i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Na istom mestu večeras od 18 časova biće organizovan koncert na kojem će nastupati sestre Marija i Marina Gobović i plesna grupa "Una Saga Serbika".

Isidora Lukić, ispred organizacije Dani porodice, ranije je najavila da će biti 18 tematskih zona, raspoređenih na više lokacija u gradu -  od početka Knez Mihailove ulice preko Trga Republike do celokupnog područja Kalemegdana.

"Imaćemo 10 bina, jedna od njih je velika bina na Trgu Republike i tu ćemo svakog vikenda da imamo velike večernje koncerte, naravno kako manifestacija bude tekla, mi ćemo tako da gradimo program, odnosno sam sadržaj manifestacije",  rekla je  ona.

Istakla je da će biti više od 50 festivala, brojne sportske aktivnosti, programi posvećeni video igrama, muzici, veliki luna park na Kalemegdanu, više od 100 koncerata klasične džez, bluz, pop i rok muzike, više od 50 bioskopskih projekcija na otvorenom na dve lokacije, više od 30 pozorišnih predstava na otvorenom.

Biće i više od 350 muzičkih izvođača, više od 50 uličnih zabavljača, više od 40 plesača, 100 likovnih umetnika, kao i kulturno-umetnička društva koja dolaze iz čitave Srbije.  

Poseban akcenat biće stavljen 15. maja na Međunarodni dan porodice, kada će biti dodeljene i plakete, rekla je ranije Lukić, u znak zahvalnosti svima što su svojim učešćem podržali manifestaciju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: