Društvo 2

09.04.2024.

19:44

Ruši se parkiralište "Kamenička": Prvi korak ka izgradnji tunela kod Ekonomskog fakulteta?

JKP Parking servis Beograd raspisao je tender za demontažu i transport montažno-demontažnog parkirališta tipa fast park "Kamenička" u ulici Karađorđevoj.

Izvor: eKapija

Ruši se parkiralište "Kamenička": Prvi korak ka izgradnji tunela kod Ekonomskog fakulteta?
srbija2027.gov.rs

Podeli:

Tenderom je predviđena demnotaža i transport demontiranih elemenata u Međunarodni terminal Blok 43, piše eKapija.

Ukupna površina Fast park konstrukcije za demontažu iznosi 990 metara kvadratnih osovinske modularne konstrukcije.

Tender je otvoren do 23. aprila.

Demontaža ovog parkinga, po svemu sudeći, predstavlja pripremne radove uoči početka dugo najavljivane gradnje tunela čiji će ulazni portal biti upravo u zoni Kameničke ulice, a koji će izlaziti na Paliluli u Bulevaru despota Stefana.

Već duže se spekuliše kada bi komkretniji radovi na ovom tunelu mogli da počnu, a prema poslednjoj, jučerašnjoj najavi glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića, kako prenosi Blic, oni bi trebalo da krenu krajem maja, odnosno narednog meseca. Kako je Stojčić istakao, počeće se od Despota Stefana.

"Taj tunel je dug oko dva kilometra i njegova je uloga da saobraćaj sa Novog Beograda, koji ide ka Paliluli, Zvezdari i mostovima preko Dunava, usmeri ispod zemlje i da nemamo tranzitni saobraćaj u centru grada i tu će se osetiti jedna petina oslobođenja saobraćaja, koji stvara gužve u gradu", uverava Stojčić.

Beograd čeka dva nova mosta

Podsetimo, pre oko mesec dana, i predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, naveo je da će prvi radovi na decenijama najavljivanom tunelu od Karađorđeve ulice kod Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana, da krenu krajem aprila ili početkom maja. Tada je Šapić istakao da se "uspelo u tome da se skrati metodologija izgradnje tog tunela", ali nije objasnio šta to konretno znači i podrazumeva.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: