Udžbenici za beogradske školarce će biti besplatni

Grad Beograd, kako je ranije odlučeno, od 1. septembra obezbediće besplatne udžbenike za svu beogradsku decu, koja pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji Beograda, podsetio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Izvor: B92.net

Petak, 24.03.2023.

16:23

Udžbenici za beogradske školarce će biti besplatni
Ilustracija: Shutterstock/Golubovy

Sredstva za tu namenu planirana su budžetom za 2023. godinu.

Kako je saopšteno, procedura će biti takva da će škole birati izdavače, a kada se čitava procedura završi, novac će biti uplaćen izdavačima za komplete udžbenika za tačan broj dece koja su upisana u osnovne i srednje škole u glavnom gradu.

Ovo je odluka Skupštine grada Beograda, doneta na predlog gradonačelnika Beograda, naglašava Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

"Ministarstvo prosvete nije bilo zainteresovano da se dogovorimo, pa da za decu iz socijalno ugroženih porodica i drugih kategorija kojima su oni do sada davali udžbenike ne trošimo dupli novac. Zbog toga te porodice će dobiti duple udžbenike i od resornog ministarstva i od Grada Beograda”, precizirano je u saopštenju.

Dakle, pravo na besplatne udžbenike imaće sva deca Beograda i to će biti olakšica za roditeljski budžet koji će im od nove školske godine obezbediti Grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: