Svet 0

09.04.2024.

8:50

Panika pred mečeve Lige šampiona: Stigla pretnja?

Španski mediji objavili su informaciju da je Islamska Država zapretila terorističkim napadom na četiri utakmice četvrtfinala UEFA Lige šampiona.

Izvor: marca.com

Panika pred mečeve Lige šampiona: Stigla pretnja?
Profimedia

Podeli:

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija koju je objavila fondacija "Al Azim" koja govori o navodnoj nameri Islamske Države da će doći do napada na četiri stadiona na kojima se igraju utakmice Lige šampiona: "Emirejtsu" u Londonu, "Parku prinčeva" u Parizu i "Metropolitanu" i "Santijagu Bernabeuu" u Madridu.

Kako piše španska "Marka", vlasti su obaveštene i za sada nema razloga za preveliku paniku.

Sve je već preneto policiji i obaveštajnim službama, dok su svakako sve utakmice četvrtfinala ocenjene kao utakmice "visokog rizika".

Za razliku od Londona i Pariza, znatno više se o ovome priča u Španiji, gde će, prema pisanju medija, ovog jutra doći do sastanka bezbednosnih službi koje će odlučiti da li je potrebno preuzeti dodatne korake da bi svi učesnici utakmice bili bezbedni.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: