"Želimo da se oslobodimo zavisnosti od Rusije"; Nemačka spas traži u Izraelu

Izrael planira da otvori novo polje za eksploataciju gasa što će biti tema razgovora koje će u toj zemlji imati nemački ministar privrede Robert Habek.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.06.2022.

21:00

Britta Pedersen/dpa

"Želimo da se oslobodimo zavisnosti od Rusije, ali još nam nedostaje gas," izjavio je Habek u ponedeljak, uoči posete Bliskom istoku.

Ipak, Habek je precizirao da gasno polje nije centralna tema njegove posete.

"I Izrael ima veliko gasno nalazište, koje se lako eksploatiše," ali je izvoz gasa u Evropu komplikovan jer nedostaje potrebna infrastruktura, rekao je nemački ministar.

Nema smisla graditi novu infrastrukturu do 2027. godine i da ona "već pet godina kasnije bude demontirana."

Može da pomogne, međutim, ako se kratkoročno uspostavi saradnja sa susednim zemljama koje imaju terminale za tečni prirodni gas, dodao je Habek.

On je ipak naglasio da je centralna tema njegove posete razvoj u oblasti obnovljivih energija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

22 h

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

15 h

Podeli: