Svet

Nedelja, 26.03.2023.

09:09

Tmurne prognoze MMF-a za ovu i sledeću godinu

Direktorka MMF-a Kristalina Georgijeva rekla je danas da srednjoročni izgledi globalne ekonomije "verovatno ostaju slabi" zbog izuzetno velike neizvesnosti.

Izvor: B92.net

Tmurne prognoze MMF-a za ovu i sledeću godinu
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Kako je navela, MMF očekuje da će globalni privredni rast ostati ispod tri procenta ove, i ispod 3,8 odsto naredne godine, prenosi Teletrejder.

Tokom svog obraćanja na Razvojnom forumu u Kini, Georgijeva je rekla da su rizici po finansijsku stabilnost povećani, poput nedavnih previranja u bankarskom sektoru.

"Donosioci odluka delovali su odlučno reagujući na rizike po finansijsku stabilnost, a centralne banke razvijenih zemalja obezbedile su dolarsku likvidnost. Ti koraci olakšali su u nekoj meri situaciju na tržištu, ali neizvesnost ostaje, što iziskuje dalju budnost", kazala je Georgijeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

A u Evropi – preokret: Rusija pretekla SAD

Evropski uvoz gasa iz Rusije u maju je prestigao isporuke iz SAD po prvi put u skoro dve godine, uprkos naporima EU da se odvikne od ruskih fosilnih goriva nakon početka sukoba Rusije i Ukrajine.

13:54

24.6.2024.

1 d

Podeli: