Svet

Nedelja, 26.03.2023.

09:09

Tmurne prognoze MMF-a za ovu i sledeću godinu

Direktorka MMF-a Kristalina Georgijeva rekla je danas da srednjoročni izgledi globalne ekonomije "verovatno ostaju slabi" zbog izuzetno velike neizvesnosti.

Izvor: B92.net

Tmurne prognoze MMF-a za ovu i sledeću godinu
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Kako je navela, MMF očekuje da će globalni privredni rast ostati ispod tri procenta ove, i ispod 3,8 odsto naredne godine, prenosi Teletrejder.

Tokom svog obraćanja na Razvojnom forumu u Kini, Georgijeva je rekla da su rizici po finansijsku stabilnost povećani, poput nedavnih previranja u bankarskom sektoru.

"Donosioci odluka delovali su odlučno reagujući na rizike po finansijsku stabilnost, a centralne banke razvijenih zemalja obezbedile su dolarsku likvidnost. Ti koraci olakšali su u nekoj meri situaciju na tržištu, ali neizvesnost ostaje, što iziskuje dalju budnost", kazala je Georgijeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: