Svet

Četvrtak, 11.05.2023.

19:08

Rusija jasna: Rok do 18. maja

Sporazum o žitu neće biti produžen ako se ne ispune zahtevi Moskve.

Izvor: Tanjug

Rusija jasna: Rok do 18. maja
Foto: shutterstock, Baturina Yuliya

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinin izjavio je danas da sporazum o žitu neće biti produžen ukoliko Moskva ne dobije garancije da će njeni zahtevi biti ispunjeni do 18. maja.

On je istakao da su i dalje nerešena pitanja izvoza amonijaka i platnog sistema SWIFT iz kojeg je Rusija izbačena, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je danas da je ostvaren napredak tokom pregovora o crnomorskom sporazumu o žitu u kojima su učestvovali predstavnici Turske, Rusije, Ukrajine i Ujedinjenih nacija.

Kako se navodi, strane su se saglasile da nastave sa tehničkim sastancima o sporazumu, koji ističe 18. maja, prenosi Rojters.

"U okviru bilateralnih i multilateralnih sastanaka koji su održani u Istanbulu uz učešće Ukrajine, Ruske Federacije i Ujedinjenih nacija, dogovoreno je da se nastavi rad na ekspertskom nivou koji će biti organizovan u Turskoj", dodaje tursko ministarstvo odbrane.

Navodi se da će sastanci biti organizovani u četvorosmernom formatu kako bi se obezbedio efiikasan nastavak sprovođenja sporazuma o žitu, prenosi TAS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: