Biz - B92.net

Oman objavio nova otkrića

Ministar energetike i rudnika Omana objavio je da su naftne kompanije koje posluju u zemlji došle do novih otkrića nafte, prenosi Agencija Anadolija (AA).

Izvor: Anadoly Agency
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Corona Borealis Studio
Ilustracija: Shutterstock/Corona Borealis Studio

Kako navodi omanska službena agencija ONA, ministar je izjavio da Ministarstvo energetike i rudarstva nastavlja sa naporima potrage za naftom kako bi proizvodnja sirove nafte u Omanu ostala na sadašnjem nivou ili se povećala u skladu sa situacijom na tržištu.

Istakao je da naftne kompanije koje posluju u zemlji već dolaze do novih otkrića nafte.

Ministar je izrazio nadu da će novo otkriće nafte doprineti povećanju proizvodnje između 50.000 i 100.000 barela za dve do tri godine. Dodao je da će postojeći projekti u sektoru gasa doprineti i sektoru nafte.

Izrazio je takođe nadu da će se situacija u sektoru gasa poboljšati u narednim godinama.

Ministar je kazao da rezerve sirove nafte Omana trenutno iznose oko 5,2 milijarde barela, a rezerve gasa oko 24 triliona kubnih metara.

Oman je država u jugozapadnoj Aziji, na jugoistočnoj obali Аrapskog poluostrva. Na istoku i jugu izlazi na Arapsko more, a na severoistoku na Omanski zaliv. Graniči se na jugozapadu s Jemenom, na zapadu sa Saudijskom Arabijom, te na severozapadu s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ukupna populacija Omana iznosi oko 5,4 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.