Nastavljen štrajk u Francuskoj

Radnici francuskih rafinerija Ekson Mobil i Totalenerdžiz nastavili su danas sa štrajkom, rekli su za Rojters sindikalni predstavnici obe kompanije.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.10.2022.

11:09

Nastavljen štrajk u Francuskoj
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

"Štrajkovi se nastavljaju svuda", rekao je predstavnik levičarskiog sindikata CGT, dodajući da nije bilo kontakta iz Totalenerdžiz-a, od jučerašnjeg poziva sindikata da šefovi kompanije započnu pregovore o platama.

Više od petine francuskih benzinskih stanica borilo se sa problemima snabdevanja tokom vikenda jer su štrajkovi poremetili rad četiri glavne rafinerije u zemlji.

Nadležne vlasti u severnom francuskom gradu Lil saopštile su u četvrtak da štrajkovi radnika pogađaju distribuciju goriva u tom gradu i u okolnim oblastima.

U saopštenju je navedeno da radnici koji štrajkuju blokiraju depoe i da je francuska vlada spremna da pokuša da ukloni blokade, preneo je Rojters.

Vlada u Parizu je saopštila u sredu da je Francuska upotrebila svoje strateške rezerve goriva za snabdevanje benzinskih stanica koje su presušile zbog štrajkova zaposlenih u rafinerijama i depoima, usled kojih je proizvodnja smanjena, a isporuke blokirane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: