Mask prodao akcije Tesle

Milijarder i vlasnik Tesle Ilon Mask prodao je drugi paket svojih akcija u toj kompaniji za proizvodnju električnih automobila vredan 3,6 milijardi dolara.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.12.2022.

09:35

Mask prodao akcije Tesle
Foto: shutterstock/john smith williams

Kako se navodi u izveštaju Komisije za hartije od vrednosti, Mask je za samo tri dana prodao još oko 22 miliona akcija u Tesli, prenosi Si-En-Bi-Si.

Transakcije su obavljene ove nedelje od ponedeljka do srede.

Ovo je Maskova druga velika prodaja akcija u Tesli, od kako je u oktobru kupio Tviter.

Početkom novembra Mask je saopštio da je prodao paket akcija u Tesli vredan oko četiri milijarde dolara. Kako su svetski mediji naknadno javili ukupna vrednost akcija prodatih u tom periodu iznosi nešto više od pet milijardi dolara.

Mask je u aprilu prodao akcije u Tesli u visini od 8,5 milijardi dolara, a tada je rekao da ne planira dalju prodaju svog udela u Tesli.

Nakon najnovije prodaje mnogi investitori su uznemireni zbog pada vrednosti akcija te kompanije na najniži nivo u poslednje dve godine, ocenjuje Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: