Jedan od simbola Londona prodat za 321 milion evra: Već se zna u šta će se pretvoriti

Britanski telekomunikacioni toranj (BT Tower), jedan od simbola Londona, prodat je američkoj korporaciji MCR Hotels za 275 miliona funti (321 milion evra).

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.02.2024.

12:49

Jedan od simbola Londona prodat za 321 milion evra: Već se zna u šta će se pretvoriti
Ilustracija: Shutterstock/Aerial-motion

Verovatno će biti pretvoren u hotel.

Direktor za imovinu kompanije BT Brent Metjuz je danas istakao da je taj toranj, visok 177 metara, koji je otvoren 1965. godine, odigrao ključnu ulogu u prenošenju poziva, poruka i TV signala u Britaniji, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Dogovor sa kompanijom MCR Hotels će omogućiti da Britanski telekomunikacioni toranj dobije novu svrhu, a ova kultna zgrada će biti sačuvana u narednim decenijama", rekao je Metjuz. Toranj, koji se prvobitno zvao Poštanski toranj (Post Office Tower), 16 godina bio je najviša zgrada Londona, a njegova uloga u komunikacijama se postepeno smanjivala sa promenom fiksne i mobilne tehnologije.

Tehnološki analitičar kompanije Si-Si-Es insajt (CCS Insight) Ben Vud smatra da ova prodaja za mnoge označava kraj jedne ere u telekomunikacijama. On je istakao da Britanski telekomunikacioni toranj dugo nije bio pristupačan za javnost tako da će, nakon tranformacije u hotel, mnogi želeti da odsednu u toj čuvenoj zgradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Opet oštro "ne" Ukrajini

Mađarska vlada će uvesti nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, saopštio je danas ministar poljoprivrede Ištvan Nađ.

13:36

12.4.2024.

22 h

Svet

Najavili novo snažno oružje FOTO

Britansko ministarstvo odbrane danas je najavilo da će od 2027. postavljati lasere na ratne brodove za obaranje dronova, pet godina ranije nego što se očekivalo.

15:06

12.4.2024.

20 h

Podeli: