Promena: Bitkoin više nije kriptovaluta kojom se najviše trguje

Teter, koji na dan ostvaruje vrednost svih trgovanja od 21 milijardi američkih dolara preoteo je titulu kriptovalute kojom se najviše trguje Bitkoinu.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2019.

09:24

Promena: Bitkoin više nije kriptovaluta kojom se najviše trguje
Foto: Epa/Ritchie B. Tongo

Podatke o aktivnosti trgovanja prikupio je KoinMarketKap, i kako kažu, kada je reč o većim igračima na tržištu, bitkoin na dan doseže u proseku 17,28 milijardi dolara vrednosti, etereum 7,72 milijarde, a lajtkoin 2,55 milijardi.

Teterom se trenutno toliko trguje jer je stabilan i jednostavan za korišćenje. Pomaže i to što se u Kini, u kojoj su menjačnice kriptovaluta zabranjene, svejedno može doći do tetera bez previše pitanja, a zatim se vrlo lako menja za bitkoin i druge kriptovalute, prenosi Index.

U Aziji je trgovanje kriptovalutama vrlo popularno i čini 70 odsto ukupne svetske trgovine na dnevnom nivou. Uz to, nudi se mnogo mogućnosti za zamenu kriptovaluta, a njima je moguće kupovati praktično sve - što i jeste smisao cele priče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: