"Er Berlin" od "Etihada" traži milijarde evra; "Etihad": Potvrđujemo

Stečajni upravnik "Er Berlina" koji je bankrotirao, tužio je nekad najvećeg deoničara te aviokompanije "Etihad".

Svet

Izvor: B92, Beta

Petak, 14.12.2018.

16:54

Foto: Thinkstock

Kako je saopštio sud u Berlinu, stečajni upravnik u svom zahtevu traži da prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata plati dve milijarde evra.

U tužbi se navodi da "Etihad" nije ispunio svoje finansijske obaveze prekidom finansiranja "Er Berlina". Sud je naveo da je "Etihad" pomagao "Er Berlinu" i da je u aprilu 2017. poslao pismo nemačkoj kompaniji s uveravanjima da će nastaviti da ga podržava 18 meseci.

Finansiranje je medjutim prekinuo u avgustu 2017, zbog čega je "Er Berlin" pokrenuo postupak za bankrot. U tužbi se traži 500 miliona evra naknade, kao i nespecifikovana druga šteta, što sud procenjuje na oko dve milijarde evra. "Etihad" ima rok do januara da reaguje.

„Potvrđujemo da smo primili tužbu koju je podneo stečajni upravnik Air Berlin-a Regionalnom sudu u Berlinu. Verujemo da je ova optužba bez osnova i energično ćemo je pobijati. Štaviše u ovom trenutku o ovom pitanju više nećemo javno iznositi komentare", rečeno je za B92.net u "Etihadu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: