Ključa u Britaniji: Privrednici gnevni, tvrde - "potpuna pometnja"

Poslovni lideri u Velikoj Britaniji oštro negoduju zbog političkih neizvesnosti uoči glasanja poslanika Konzervativne partije o poverenju premijerki Terezi Mej.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

17:06

Ključa u Britaniji: Privrednici gnevni, tvrde -
Foto: Thinkstock

Adam Maršal, generalni direktor Britanske privredne komore, izjavio je da bi političari trebalo da shvate kakav udarac njihova "rizična kockanja" zadaju britanskoj ekonomiji, prenosi agencija AP.

"U jednom od najpresudnijih momenata za britansku ekonomiju u više decenija, neprihvatljivo je da su političari u Vestminsteru odlučili da se fokusiraju na sebe umesto na potrebe zemlje", rekao je on, nakon što je Konzervativna partija saopštila da će glasati o poverenju u premijerkino rukovodstvo.

Maršal je dodao da među kompanijama vlada "potpuna pometnja" zbog ovog glasanja koje treba da bude održano večeras.

Predsednik Federacije malih preduzeća Majk Čeri izjavio je da aktuelna politička previranja "jako pogađaju" preduzetnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: