Rusija Trampu: Spremili smo mere odmazde

Rusija je najavila uzvratne mere u odgovoru na potez Sjedinjenih Država da uvedu uvozne takse na strani čelik i aluminijum.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

18:12

Rusija Trampu: Spremili smo mere odmazde
(Foto: Thinkstock)

Ministar ekonomskog razvoja Maksim Oreškin izjavio je da je Moskva odlučila da primeni mere odmazde u skladu s pravilima Svetske trgovinske organizacije, za nadoknadu štete nastale američkim tarifama.

Oreškin je rekao da će dodatne ruske tarife biti primenjene na niz vrsta robe koja se uvozi iz SAD, ali je odbio da ih odmah navede. Dodao je da će ruske takse biti primenjene na američku robu koja ima domaće, ske ekvivalente, kako bi se izbegla šteta po privredu Rusije.

Evropska unija, Indija, Kina i Rusija su se žalile STO zbog američkih taksi koje su stupile na snagu 23. marta. Vašington tvrdi da ih je uveo radi "zaštite državne bezbednosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: