Svet

Četvrtak, 18.01.2018.

12:56

"Prekretnica Koka-Kole", Evropljani, spremite se

Kompanija Koka-Kola predstavila je u Cirihu svoj novi proizvod, ledeni čaj fuzetea, koji će se do kraja meseca naći i na policama širom Evrope.

Izvor: B92

Foto: Coca Cola

Predsednik Koka-Kole za centralnu i istočnu Evropu Nikos Kumetis kaže da ovaj proizvod predstavlja njihovu prekretnicu, koja potvrđuje spremnost Koka-Kole da postanu kompanija sa najširom ponudom napitaka.

Vredan preko milijardu američkih dolara, fuzetea je jedan od najuspešnijih brendova kompanije Koka-Kola, koji pripada proizvodima sa najbržom stopom rasta.

Nakon uspeha na američkom tržištu, fuzetea je dočekao i svoju premijeru u Evropi u Cirihu. Potrošači će do kraja meseca biti u mogućnosti da kupe i isprobaju ovaj ledeni čaj, koji će se na policama marketa naći do kraja meseca.

Trenutno je u prodaji u 52 zemlje širom sveta i jedan je od najuspešnijih brendova kompanije Koka-Kola, koji pripada proizvodima sa najbržom stopom rasta.
Foto: Coca Cola
Cilj ovog događaja je bio da se predstavi opšta strategija asortimana napitaka ključnim interesnim grupama, predstavnicima industrije, novinarima i influenserima, i to u atmosferi eko-sistema koji podseća na džunglu. Pored skoro 70 predstavnika medija iz cele Evrope, predstavljanju je prisustvovao i Brajan Smit, predsednik za Evropu, Bliski istok i Afriku, koji je pred više od 190 zvanica govorio o budućnosti kompanije Koka-Kola.

"Ukus potrošača se brzo menja, posebno kad su u pitanju milenijalci. Naši potrošači traže veći izbor napitaka i proizvode koji odgovaraju različitim potrebama, raspoloženjima i trenucima. Evropsko predstavljanje brenda fuzetea je neverovatna prekretnica za nas u pogledu ponude novih i neočekivanih ukusa, koje je naš sektor za istraživanje i razvoj prilagodio lokalnim zahtevima", objasnio je Brajan Smit u svom govoru na temu "Predstavljanje brenda fuzetea – važna prekretnica na putu razvoja kompanije’’.
Foto: Coca Cola
Nakon obraćanja Brajana Smita usledio je govor Ljuba Grujića, generalnog direktora novih proizvoda i negaziranih napitaka za Evropu, koji je detaljnije predstavio brend fuzetea, kao i živa panel-diskusija sa pitanjima i odgovorima, u kojoj su se Brajanu Smitu i Ljubu Grujiću pridružili Nikos Kumetis, predsednik poslovne jedinice centralna i istočna Evropa, Tim Bret, predsednik poslovne jedinice zapadna Evropa, i stručnjak za pripremu čaja Jens de Grujter.

"Kao jedan od globalnih brendova sa najbržom stopom rasta, izuzetno nam je drago što možemo da ponudimo Fuzetea ledene čajeve u 37 zemalja širom Evrope, sa ciljem uvođenja inovacija u kategoriji gotovih ledenih čajeva. Pored toga što je ovo naše najveće predstavljanje jednog brenda u protekloj deceniji, FUZETEA označava i važnu prekretnicu koja potvrđuje našu spremnost da postanemo kompanija sa najširom ponudom napitaka i ponudimo potrošačima specifičnije ukuse sa manje šećera i više prednosti’’, rekao je Kumetis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

3 h

Podeli: